Stoppen met roken start in oktober

De landelijke benchmark van InEen laat wat Amsterdam betreft zien dat deze stad de meeste rokers binnen de populatie patiënten met chronische aandoeningen heeft. Stoppen met roken kan bij deze groep een enorme gezondheidswinst opleveren. Huisartsen en POH’s kunnen stimuleren om dit besluit te nemen.

Wie zijn de rokers in jouw praktijk?
Mogelijk heb je de patiënten met een chronische aandoeningen die roken niet helemaal in kaart. Wij kunnen je ondersteunen bij het maken van een overzicht. We gebruiken hiervoor de BI-tool, een hulpmiddel waarmee we de doelgroep uit je praktijk selecteren. Via een beveiligde mail met patiënt-ID’s van Caresharing zie jij dan wie je actief kunt benaderen. Deze ondersteuning bieden we overigens het hele jaar door. Als je hier interesse voor hebt kan je contact opnemen met Melanie Uytendaal.  

Aanbod ondersteuning SMR via Amsterdams Rookalarm
Op de website van het Amsterdams Rookalarm staan alle ondersteuning en aanbod voor professionals overzichtelijk bij elkaar. Alle aanbieders bieden momenteel ook digitale ondersteuning. Hier staat het overzicht.

Landelijke campagne Stoptober
De landelijke campagne Stoptober is inmiddels gestart. Voor zorgverleners is er van alles beschikbaar om de boodschap te ondersteunen. Een toolkit met voorlichtingsmaterialen, een gratis nascholing en relevante informatie op Thuisarts. Op de website van NHG lees je er alles over.

Delen: