Nieuws

Inhalatiemedicatie instructie scholing (IMIS)

Op donderdag 4 april organiseren we een IMIS (inhalatie medicatie instructie school) scholing. In deze scholing word je getraind in de laatste inzichten over inhalatietechniek en het geven van instructie aan patiënten.

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) in 2024.

Lees meer

Afscheid van Barbara van Maanen – Interview

Barbara van Maanen neemt na 10 jaar afscheid als kaderarts Astma/COPD. In dit uitgebreide interview benadrukt zij het belang van gestructureerde zorgprogramma's en moedigt huisartsen aan deel te nemen voor betere zorgkwaliteit.

Lees meer

Loop een dagje mee met een ervaren longverpleegkundige

Dawn Alberts, een ervaren longverpleegkundige op het gebied van astma en COPD, bij het OLVG nodigt POH’s van harte uit om een dag(deel) met haar mee te lopen. Een mooie kans om je kennis en vaardigheden te vergroten, vragen te stellen en eens achter de schermen bij het OLVG mee te kijken. Hoe ziet zo’n meeloopdag eruit?

Lees meer

Het is weer bijna Stoptober! Nieuwe materialen beschikbaar

In oktober gaat de 10e editie van de Stoptober-campagne weer van start. Een mooie manier om jouw patiënten die willen stoppen met roken, dat extra steuntje in de rug te geven. Is jouw praktijk er al klaar voor?

Lees meer

Spirometers Welch Allyn en Vyaire uit de handel

Voer je spirometrie uit in je praktijk? En gebruik je een spirometer van Welch Allyn of Vyaire (voorheen Carefusion)? Spirometers van deze leveranciers worden niet meer gemaakt en de software wordt op termijn niet meer geüpdatet. Het is handig om alvast te bedenken wat je wil doen als de spirometers onbruikbaar worden.

Lees meer

Help je collega’s: verhuis patiënten op tijd in cKIS

Een patiënt die deelneemt aan een programma voor chronische zorg kan wisselen van huisartsenpraktijk. De nieuwe praktijk kan het dossier pas inzien als de oude praktijk de patiënt heeft verhuisd in cKIS (van Caresharing). Regelmatig gebeurt dit niet op tijd, waardoor de nieuwe praktijk veel tijd kwijt is. Daarom een oproep: verhuis patiënten op tijd in cKIS. Daar help je je collega’s enorm mee!

Lees meer

GLI-aanbod up-to-date en nieuwe aanbieders in A’dam Nieuw-West en Zuid

Het aanbod van de GLI in Amsterdam is weer up-to-date. Ook zijn er twee nieuwe aanbieders: Thiro Training in Nieuw-West en Corpus Vitae in Zuid. Corpus vitae is een reguliere aanbieder; Thiro Training richt zich specifiek op mensen met autisme en/of een licht verstandelijke beperking.

Lees meer

Aanvragen spirometrie bij OLVG-locaties vereenvoudigd

Voor huisartsen die spirometrie uitbesteden wordt het aanvraagprocedure bij OLVG-locaties eenvoudiger. Vanaf 16 januari kun je spirometrie aanvragen via ZorgDomein. Bij het BovenIJ Ziekenhuis blijft de huidige, telefonische aanvraagprocedure van kracht.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven