Nieuws

Zondag begint de ramadan

Van zondag 10 maart tot en met maandag 8 april is het ramadan, de vastenmaand voor moslims. Het aangepast eetpatroon dat dit oplevert, kan gevolgen hebben voor gezondheid en medicijngebruik, en is met name uitdagend voor diabetespatiënten.

Lees meer

“Kijk naar de persoon achter de astma- of COPD-patiënt”

Vanaf 1 maart is Zohreh de Ruiter de nieuwe coördinator Astma/COPD bij de ROHA. Zij neemt daarin het stokje over van Evelien Maarsen. In dit interview vertellen ze over hun drive om de zorg voor astma- en COPD-patiënten in Amsterdam naar een hoger plan te tillen.

Lees meer

Inhalatiemedicatie instructie scholing (IMIS)

Op donderdag 4 april organiseren we een IMIS (inhalatie medicatie instructie school) scholing. In deze scholing word je getraind in de laatste inzichten over inhalatietechniek en het geven van instructie aan patiënten.

Lees meer

Webinar dossieronderzoek bij zorgprogramma AF

Op 11 maart organiseren we een webinar waarin we je stap voor stap laten zien hoe je dossieronderzoek voor Atriumfibrilleren kunt doen met de tool VIPLive. 

Lees meer

De ROHA heeft een vernieuwde website

De ROHA heeft een vernieuwde website. De grootste veranderingen zitten in de structuur en navigatie van de nieuwe website. Daarmee zorgen we ervoor dat je vanaf nu veel makkelijker vindt wat je zoekt! 

Lees meer

Update project Op weg naar één HIS: verslag selectieworkshops

Met veel enthousiasme begon de selectiecommissie op 15 februari aan de selectieworkshops. Naast de vaste leden van de commissie namen er extra POH’s en een praktijkmanager deel aan de workshops, om ook de perspectieven van deze professionals goed mee te kunnen nemen in het proces.

Lees meer

De maand van de digitale fitheid komt eraan

Van 1 tot en met 31 maart is het de Maand van de Digitale Fitheid. De hele maand staat landelijk in het teken van digitale vaardigheden. Belangrijk, want om goed en effectief gebruik te maken van alle digitale toepassingen binnen de zorg, is het nodig dat medewerkers over genoeg digitale vaardigheden beschikken. 

Lees meer

De ROHA zoekt een nieuw bestuurslid

Binnen het bestuur van de ROHA is een plek vrij voor een nieuw bestuurslid. Heb je frisse ideeën en de ambitie om samen met bevlogen collega’s de stedelijke huisartsenzorg naar een hoger plan te tillen? En wil je meer leren over de context van je dagelijks werk en hoe je die via de ROHA kunt beïnvloeden?

Lees meer

Nieuwe vaste contactpersonen voor huisartsenpraktijken

De afgelopen tijd heeft de ROHA geïnvesteerd in het uitbreiden van het team contactpersonen voor huisartsenpraktijken. Hierdoor vindt er een aantal wijzigingen plaats en krijgen (sommige) praktijken een nieuwe vaste ROHA contactpersoon.

Lees meer

Intensieve begeleiding bij stoppen met roken voor ketenzorgpatiënten

Patiënten die deel uitmaken van de ketenzorg kunnen nu ook worden doorverwezen voor extra intensieve begeleiding bij stoppen met roken, onder bepaalde voorwaarden. Er is hiervoor budget vrijgemaakt door de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) in 2024.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang onze 2-wekelijkse nieuwsbrief

Archief nieuwsbrieven