Laposta

Laposta is een programma waarin je in één keer een groot aantal emailadressen kunt plaatsen. Veel grote bedrijven en overheden gebruiken Laposta voor het versturen van nieuwsbrieven of algemene informatie. Het programma is vooral handig als je meer dan 50 patiënten wilt bereiken, wat in een mailprogramma als Outlook omslachtiger is. Werken met Laposta vergt computervaardigheden, maar is niet moeilijk. Hoe vaker je het gebruikt, des te makkelijker het wordt.

Meer informatie over Laposta is hier te vinden. Het gebruik van Laposta is tot 2000 mailadressen gratis. Kom je boven dit aantal uit, dan zijn hier kosten aan verbonden.

ROHA - Digitale ondersteuning Laposta

DoktersMail

DoktersMail is een e-mail tool voor praktijkhouders. Met deze tool kun je onbeperkt patiënten mailen, bijvoorbeeld met een vaccinatie-uitnodiging, verhuisbericht of andere algemene berichten. DoktersMail biedt een aantal extra’s waaronder het toevoegen van barcodes aan berichten en het gebruik van een planningstool om patiënten automatisch in te plannen binnen een aangegeven tijdvak.

Meer informatie over DoktersMail is hier te vinden. De kosten zijn €750 per jaar (incl. BTW).

De ervaring van huisartspraktijk Liefeld: “Sinds klein jaar hebben wij DoktersMail in gebruik. Erg praktisch en goed toepasbaar bij verhuisberichten en vaccinatiecampagnes. Aanrader voor de dagelijkse praktijk!”

Laposta of Doktersmail?

In onderstaande tabel is te vinden welke functies mogelijk zijn in welk programma. Op basis van de functies die voor jou belangrijk zijn, kun je een keuze voor het programma maken.

Laposta gratisLapostaDoktersmail
Maximaal aantal patiënten2000onbeperktonbeperkt
Mailings per jaareenmaligonbeperktonbeperkt
Gebruiksgemakcomplexcomplexeenvoudig
Voldoet aan GDPR/AVGvvv
Geschikt voor vaccinatie uitnodiging--v
Kan barcodes vanuit HIS meesturen--v
Geschikt voor inplannen/verdelen patiënten--v
(No-reply) afzender naar keuzevvv
Niet bestaand mailadres als afzender--v
Praktijk logo in de mailvvv
Integratie kleuren huisstijlvv-
Ondersteuning ROHA
- Export mailadressen uit HISvvv
- Aanmaken accountvv-
- Opstellen sjabloon/ inhoud mailvvv
- Versturen mailvv-
Ondersteuning bedrijf
- Export mailadressen uit HIS--v
- Aanmaken account-vv
- Opstellen sjabloon mail--v
- Versturen mailvv
Mailadres helpdeskhelpdesk@laposta.nlcontact@doktersmail.nl
Tijd tot activatie profiel (zelfstandig)DirectDirect1 a 2 werkdagen
Tijd tot activatie profiel (door ROHA)1 a 2 werkdagen1 a 2 werkdagenx
Tarief:gratisvariabel€750 per jaar (incl btw)

Ondersteuning nodig bij het ophalen van emailadressen uit het HIS of het opstellen en versturen van een nieuwsbericht of patiëntmailing? Raadpleeg de handleidingen of neem contact op met Claudia Borsch, cborsch@rohamsterdam.nl

Vragen, contact en hulp

Vanuit de ROHA kunnen wij jou helpen om de mailadressen in het programma te zetten, de mailing klaar te zetten en te versturen. Neem contact op via patientenmailing@rohamsterdam.nl.