OPEN

Online inzage voor de patiënt met OPEN

Inzage in de eigen ‘papieren’ gegevens is al een bestaand recht van de patiënt. Vanaf 1 juli 2020 heeft de patiënt ook het recht op elektronische inzage. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de patiënt zo nog beter geïnformeerd is over zijn of haar gezondheid, meer betrokken is bij de behandeling en de therapietrouw toeneemt. Online inzage kan worden gerealiseerd door de gegevens online beschikbaar te stellen in een portaal of een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). 


Waar vind ik alle informatie over OPEN?

Ben je benieuwd naar wat je nu moet doen voor het project? Welke adviezen er zijn? Welke handige materialen er beschikbaar zijn? Je kan op de website alle informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met de projectleider.


Webinar OPEN voor de ROHA

Heb je nog brandende vragen over OPEN? Wil je weten welke stappen je nu kunt zetten? Wij informeren jullie graag over OPEN en zijn benieuwd waar jullie staan en welke ondersteuning er nodig is.

Op woensdag 17 juni heeft er een webinar plaats gevonden, lees hier het verslag.


Project OPEN

OPEN is het eerste grootstedelijke project van de Amsterdamse Huisartsen alliantie en heeft als doel om huisartsen te helpen bij het veilig online delen van medische gegevens met hun patiënt. OPEN is door het ministerie van VWS aangemerkt als één van de ViPP-programma’s (Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional). In september 2019 hebben (bijna alle) huisartsen zich aangemeld voor de coalitie en deelname aan het project OPEN.

Het project OPEN valt onder de AHa stuurgroep ICT, programmamanagers zijn Lonneke Reuser en Kees Kanters. De ROHA is de penvoerder van het project. Iris Smal is de projectleider van het project OPEN.


Vragen en/ of suggesties

Heb je vragen of suggesties over OPEN of wil je ervaringen delen? Neem dan contact op met de projectleider Iris Smal, via 06 – 333 68 313 of open@rohamsterdam.nl.


Nieuwsbrieven

Naar boven

Login

Registreren| Wachtwoord vergeten?

⇧ Inklappen