OPEN

  • Projecten

Online inzage met OPEN voor de patiënt

Inzage in de eigen ‘papieren’ gegevens is al een bestaand recht van de patiënt. Vanaf 1 juli 2020 heeft de patiënt ook het recht op elektronische inzage. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de patiënt zo nog beter geïnformeerd is over zijn of haar gezondheid, meer betrokken is bij de behandeling en dat de therapietrouw toeneemt. Online inzage kan worden gerealiseerd door de gegevens online beschikbaar te stellen in een portaal of een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

Waar vind ik alle informatie over OPEN?

Ben je benieuwd naar wat je nu moet doen voor het project? Welke adviezen er zijn en welke handige materialen er beschikbaar zijn? Je kunt op de (Alliantie) website alle informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Contact opnemen met de projectleider kan natuurlijk ook.

Project OPEN

Het project OPEN is het eerste grootstedelijke project van de Amsterdamse Huisartsen alliantie (AHa) en valt onder de AHa stuurgroep ICT. De programmamanagers ICT zijn Lonneke Reuser en Kees Kanters. Zorggroep ROHA is de penvoerder van het project.

OPEN is één van de landelijke ViPP-programma’s (Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional). In september 2019 hebben de huisartsen zich aangemeld voor deelname aan OPEN. Het project loopt tot eind 2022.

Nieuwsbrieven

Vragen en contact

Neem dan contact op via open@rohamsterdam.nl of telefonisch met Sophie Ligtenstein via 06-38302732.

Handouts webinars

Heb je de webinars over OPEN gemist, of wil je de informatie
nog eens nalezen?

#OPEN

Nieuwsbrief OPEN nummer 10

Nieuwsbrief OPEN nummer 9

Nieuwsbrief OPEN nummer 8