Mailings

Ondersteuning bij mailings naar patiënten

Sommige praktijken willen graag hun patiënten ook per e-mail informeren over bijvoorbeeld praktijk specifieke zaken tijdens deze corona-crisis. Vanuit een HIS is het vaak niet mogelijk om een e-mail naar veel ontvangers te sturen. De ROHA biedt aan om de praktijk te ondersteunen bij het sturen van berichten naar meerdere patiënten tegelijk.

Optie 1

De ROHA ondersteunt bij de inrichting en de praktijk zelf verzorgt de mailing

Mocht je graag zelf de mailing verzorgen dan kan de ROHA helpen met de inrichting van Mailchimp. Dit is een veel gebruikt programma om een bericht/nieuwsbrief naar veel e-mailadressen te versturen.  Mailchimp wordt onder andere gebruikt door Ineen en de KNMG voor het versturen van nieuwsbrieven. Ook veel gemeenten gebruiken het programma om te communiceren met burgers. Inmiddels heeft Mailchimp in het kader van corona het gebruik van het programma vrij gegeven voor zorgorganisaties. Mailchimp is vrij makkelijk te gebruiken, maar vergt wel computervaardigheden. Hoe vaker je het gebruikt hoe makkelijker het wordt. Voor deze optie kan hier Mailchimp worden aangeschaft. Heb je behoefte aan ondersteuning bij het gebruik van Mailchimp, neem dan contact op via onderstaande contactgegevens. Ook is onderaan een voorbeeldtekst te vinden.

Optie 2

De ROHA verzorgt de mailing

Stap 1: De huisartsenpraktijk: 

  • maakt een bestand: een selectie uit het HIS met e-mailadressen van patiënten (bestandstype CSV of excel, waarbij in 1 kolom alle e-mailadressen staan, één e-mailadres per regel, zie figuur);
  • maakt een tekst voor de patiënten (onderaan is een voorbeeldtekst te vinden);
  • verstuurt bestand+ tekst via zorgmail (veilig) naar patientenmailing@rohamsterdam.nl

Stap 2: De ROHA:

  • verstuurt een testmail naar de praktijk en vraagt om goedkeuring.
  • verstuurt na goedkeuring de tekst via Mailchimp naar de e-mailadressen.
  • slaat het mailbestand op verzoek veilig op voor een volgende mailing of vernietigt het.

De ROHA maakt gebruikt van  Zorgmail (veilige mail) en Mailchimp (AVG-proof) om de informatie te versturen naar jouw patiënten. De e-mailadressen worden veilig opgeslagen en met waarborgen omkleed. De (externe) Functionaris Gegevensbescherming van de ROHA heeft deze procedure nader onderzocht en goedgekeurd (dus AVG-proof).

Interesse?

Als je belangstelling hebt voor deze ondersteuning neem dan contact op met Evelien Vos (evos@rohamsterdam.nl0638757383)

Inventariseer dit weekend bij de praktijk of je hier gebruik van wil maken, en stuur daarna de bestanden naar het e-mailadres: patientenmailing@rohamsterdam.nl. Vanaf aanstaande maandag 30 maart gaan we beginnen met versturen van e-mails.

Hier vind je de voorbeeld mail.

(PDF)
Voorbeeld-bericht-via-mailchimp
Voorbeeld-bericht-via-mailchimp (Engels)

(Word)
Voorbeeld-bericht-via-mailchimp
Voorbeeld-bericht-via-mailchimp (Engels)

Naar boven

Login

Registreren| Wachtwoord vergeten?

⇧ Inklappen