cBoards voor netwerkzorg

  • Projecten

cBoards voor (digitale) samenwerking

cBoards is een digitaal samenwerkingsplatform. Je kunt andere zorgverleners en de patiënt uitnodigen in een Board. De ‘cBoards’ kunnen verschillende thema’s hebben, zoals: Ouderenzorg, CVRM zelfmanagement, Algemeen MDO, Diabetes zelfmanagement en Ziektelastmeter.

Een deel van de medische gegevens van de patiënt is in een board te zien (degene die het cBoard start bepaalt welke gegevens) voor de personen die je daarvoor uitnodigt. Ook kunnen anderen aan het board gegevens toevoegen, zoals metingen of uitslagen.

cBoards kan dus ook worden ingezet als zelfmanagement tool voor de patiënt en de patiënt kan actief informatie delen met de zorgverlener.

Je kunt ook veilig beeldbellen via cBoards.

E-learning

Voor het volgen van de e-learning kun je niet inloggen met jouw reguliere cBoards account. Maak eerst een nieuw (easygenerator) account aan in het start schema.

E-learning voor huisartspraktijk

E-learning voor zorgverleners in het netwerk (apotheek, thuiszorg, paramedici)

Webinars

Caresharing organiseert diverse webinars met uitleg over de werking van beeldbellen via cBoards. Deze webinars gaan over een algemene introductie voor cBoards, maar ook over specifieke onderdelen ervan. Bijvoorbeeld over beeldbellen, of over een board waar je meer over wil weten.

Heb jij belangstelling voor een webinar? Kijk dan bij scholingen.

cBoards projecten

Een klein aantal ROHA-praktijken gebruikt cBoards in de praktijk. Momenteel zijn we bezig met de planning voor verdere uitrol van cBoards en de begeleiding van de implementatie. Binnenkort start de pilot over het ‘Zelfmanagement’ board. Informatie hierover volgt.

Voor het thema Ouderenzorg loopt het stedelijk project ‘Beter Oud in Amsterdam’ (BOA) via de Amsterdamse Huisartsen alliantie. Ook hiervoor gebruiken diverse ROHA-praktijken cBoards, in samenwerking met de wijk, de betrokken zorgverleners/mantelzorgers en de patiënt.

Klik hier voor meer informatie

Heb je vragen over de projecten en mogelijkheden voor deelname met de praktijk? Neem dan contact op met Evelien Vos via cboards@rohamsterdam.nl

Ik heb een vraag over cBoards

Meer algemene informatie over cBoards is hier te vinden.

Maak je al gebruik van de cBoards en heb je praktische vragen over het gebruik van cBoards? Hier vind je de support pagina van cBoards.

De handleidingen en veelgestelde vragen over cBoards vind je hier.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met Evelien Vos via cboards@rohamsterdam.nl.