WaarneemAssistent

De ROHA werkt samen met WaarneemAssistent bij de aanpak van het tekort aan doktersassistenten. WaarneemAssistent is een platform van AIOS dat ouderejaars geneeskundestudenten selecteert en opleidt tot waarnemend doktersassistent.

Geneeskundestudenten worden via WaarneemAssistent vaak ingezet als er geen geschikte vaste doktersassistent kan worden gevonden, of bij tijdelijke afwezigheid van uw vaste doktersassistent. Uitgangspunt is het vinden van één vaste student die goed bij uw praktijk past, zodat een duurzame arbeidsrelatie kan worden opgebouwd. WaarneemAssistent werkt samen met gezondheidscentra en huisartspraktijken in het hele land. Ook werkt WaarneemAssistent samen met de GGD, waardoor studenten ervaring hebben met COVID-vaccinatie.

Het belangrijkste speerpunt is kwaliteit, zowel vanuit het oogpunt van de student, als vanuit dat van de praktijk. Daarom doorlopen alle studenten een opleiding op maat en worden zij intensief begeleid. Voor deze opleiding werkt WaarneemAssistent samen met huisartsen, AIOS, doktersassistenten en de NHG. Geselecteerde studenten nemen deel aan de cursus ‘Introductie in de Huisartspraktijk’. Afhankelijk van hun werkzaamheden volgen zij daarna de NHG-triagecursus en/of een cursus praktische vaardigheden. De inhoud van de cursussen kan desgewenst worden afgestemd op de werkwijze van uw praktijk, zodat studenten optimaal voorbereid aan de slag kunnen.

WaarneemAssistent werkt samen met verschillende ROHA-praktijken, waaronder de praktijk van Saskia van Haeringen en Susan de Kort in de Dapperbuurt. Over hun ervaringen met WaarneemAssistent vertellen zij het volgende: “Wij werken al bijna een jaar met WaarneemAssistent en dat bevalt heel goed, de lijnen zijn kort. Via een telefoontje of mailtje kun je jouw wensen kenbaar maken, waarop vlot wordt gereageerd. Geen gedoe met accounts!
Ook is het fijn dat de medisch studenten een cursus/leertraject krijgen via WaarneemAssistent, waardoor ze goed beslagen ten ijs komen in de huisartsenpraktijk. Het inwerktraject is voor rekening van
WaarneemAssistent. Het is fijn en zorgvuldig dat een invalassistent even komt meekijken voordat hij of zij echt aan de slag gaat.
De assistenten die wij hebben gehad waren stuk voor stuk heel prettig in het contact met ons en met onze patiënten,
ze werden bijna onderdeel van het team en konden vlot en goed werken in onze praktijk. Kortom, heel prettig!”

ROHA-leden maken aanspraak op een gereduceerd uurtarief van € 28,10 (exclusief btw). Indien u overweegt gebruik te maken van een geneeskundestudent via WaarneemAssistent, of als u vragen heeft, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Eddy Jordaan via onderstaande contactgegevens.

Eddy Jordaan
eddy@waarneemassistent.nl
t. 020 244 03 15
m. 06 51 25 31 21
Binnengasthuis Terrein UvA
Oudezijds Achterburgwal 237
1012 DL Amsterdam