Wandelen is behandelen

De Bas van de Goor Foundation is al enkele jaren de organisator van de Nationale Diabetes Challenge, waar wandelen centraal staat. Niet alleen voor de patiënt met diabetes, maar voor iedereen met een chronische aandoening en niet te vergeten zorgverleners. Op 14 maart is er een geaccrediteerde informatiebijeenkomst.

Zet de datum alvast in je agenda!! Geaccrediteerde informatiebijeenkomst Nationale Diabetes Challenge 2018, woensdag 14 maart 2018 van 17:00 uur tot 20:45 uur. Locatie: w.s. sporthallen Zuid

De Bas van de Goor Foundation organiseert al enkele jaren met succes de Nationale Diabetes Challenge. Dit jaar zal de afsluiting in Amsterdam plaatsvinden!! Het wandelen is niet alleen succesvol en toepasbaar voor mensen met diabetes maar eigenlijk voor iedereen met een chronische aandoening. Dit met hele positieve resultaten voor zowel patiënten als zorgverleners. Is het wandelen de nieuwe manier van behandelen?

Wil je weten hoe de Challenge werkt, wat het nu echt doet en hoe je deze Challenge samen met je wijkpartners kunt aangaan? Kom dan naar deze informatiebijeenkomst van de Nationale Diabetes Challenge in Amsterdam. Kom niet alleen! Daag een mogelijke samenwerkingspartner uit uw wijk uit om met je mee te gaan naar deze bijeenkomst.

Het voorlopige programma van deze avond is:

17.00 uur             Ontvangst en registratie met broodjesbuffet

17.45 uur             Welkom en opening door (wordt nog bekend gemaakt)

17.50 uur             Breng beweging in de praktijk door Jeroen Flim, programmamanager Nationale Diabetes Challenge

18.20 uur             Wandelen is behandelen, de fases van gedragsverandering door Hannah Regeer, medisch psycholoog en onderzoeker Bas van de Goor Foundation

18.50 uur             Interviews met ervaringsdeskundigen

19.10 uur             Pauze met koffie / thee

19.30 uur             Samenwerking in een multidisciplinair team

Toelichting?

20.00 uur             Aan de slag in de wijk!

Naar concrete afspraken: Hoe kunnen bewoners in jouw wijk doorstromen van zorg naar de bestaande wandelgroepen?

20.45 uur             Afsluiting

Voor deze avond is accreditatie aangevraagd en toegekend voor huisartsen, praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten, diëtisten en fysiotherapeuten. Aanmelden kan nog niet, maar zet deze datum alvast in je agenda! Informatie over aanmelden volgt spoedig.