Update DHoTS

In september schreven we al dat nieuwe praktijken zouden gaan beginnen met DHoTS. Inmiddels hebben ze dat ook gedaan. Deze nieuwe praktijken konden (bijna) direct van start met de nieuwe Tetrahis koppeling. Als huisartsen iemand willen aanmelden bij DHoTS, om thuis zijn of haar bloeddruk te gaan monitoren, kunnen zij dat direct vanuit Tetrahis doen. De NAW- en contactgegevens verhuizen automatisch mee naar DHoTS, dus overtypen is niet nodig. Labresultaten en een anamnese vragenlijst moeten op dit moment nog wel met de hand worden ingevuld.

De afgelopen maanden is gewerkt aan een richtlijn voor het gebruik van DHoTS, samen met David Koetsier en een stagiaire van de huisartsenopleiding. In deze richtlijn is opgenomen dat, over het algemeen, een patiënt start met een meetweek van: zeven dagen aaneen vier keer per dag, verdeeld over twee momenten op de dag. Daarna kan een patiënt verder gaan met monitoren: 12 weken lang op één dag per week meten; vier keer verdeeld over twee momenten. Ook zijn de drempelwaarden voor een verdeling van de hoogte van de bloeddruk (te hoog, verhoogd, normaal, te laag) vastgesteld.

In het huisartsenportaal van DHoTS kan de huisarts binnenkort aangeven of iemand een meetweek moet doen of met monitoring moet gaan starten. Ook kan de periode van monitoring,als deze bijvoorbeeld langer of korter dan 12 weken moet zijn, handmatig worden aangepast.

De komende periode wordt hard gewerkt aan een nieuwe functionaliteit voor de huisarts: de takenlijst. In deze lijst verschijnen meldingen van de gemiddelde bloeddrukwaarden van patiënten die hun meetweek of monitoring hebben afgerond. Deze meldingen kan je als huisarts of POH afhandelen door bijvoorbeeld een afspraak met de patiënt te maken of even te bellen. Ook worden kleuren aan het overzicht van patiënten toegevoegd, zodat je in één oogopslag ziet welke patiënten in een bepaalde periode een te hoge bloeddruk hebben gemeten.

Heb je interesse om als volgende praktijk aan de slag te gaan met DHoTS? Laat dit dan weten via: DHoTS@rohamsterdam.nl of bel Evelien Vos (06-38757383).