Tweede golf Covid-19 komt er aan, bereid je praktijk voor op thuiswerken

Helaas nemen de coronabesmettingen weer toe, en daarmee ook het risico op uitval van huisartsen en praktijkmedewerkers. Vaak kunnen praktijkmedewerkers nog wel vanuit huis een aantal werkzaamheden uitvoeren. Uiteraard alleen als de gezondheid en de situatie thuis dat toelaten. Tijdens de lockdown afgelopen voorjaar hebben veel praktijken hiermee ervaring opgedaan.

De ROHA adviseert praktijken om zich nu alvast voor te bereiden op thuiswerken:  

  1. Regel op de praktijk een laptop met daarop het HIS geïnstalleerd. Overleg hierover met de systeembeheerder.  Als er geen laptop beschikbaar is, dan is het advies om er één aan te schaffen. Een laptop huren lijkt niet voordeliger. Beeldbellen met patiënten en collega’s kan kosteloos via https://www.caresharing.com/mdo-beeldbellen/
  • Bellen vanuit huis, doorverbinden vanuit de praktijk.  Neem contact op met de telefoonleverancier hoe telefoontjes doorgeschakeld kunnen worden.  Er is veel mogelijk, maar vaak komt het ook op een heel gepuzzel neer.  Als medewerkers met hun privé telefoon bellen, vergeet dan niet de nummerherkenning uit  te zetten.

Het thuiswerken neemt een steeds grotere vlucht, dus maak van de gelegenheid gebruik om na te denken over structurele voorzieningen.

Mocht je vragen hebben of willen overleggen,  neem dan contact op met Huib Hoogendijk, hhoogendijk@rohamsterdam.nl of 06-54230873. Huib kent goede voorbeelden bij collega-praktijken en heeft veel contact met leveranciers.