Theatervoorstelling de sTOPPERS

Met trots nodig ik iedereen, huisarts, praktijkondersteuner, diëtist en medisch specialist uit voor de theatervoorstelling de sTOPPERS. Een voorstelling die jou op een prikkelende, humoristische en confronterende manier meeneemt in de rollercoaster die ‘stoppen’ heet. Het doel is om rokers wakker te schudden en hulpverleners munitie te geven hun rokende patiënten en collega’s dat ene zetje richting begeleiding bij stoppen met roken te geven.

Twee jaar geleden namen wij het initiatief om deze voorstelling te maken. ‘Wij’ zijn de artsen Mirjam de Kleijn, Marieke Helmus, Robert van de Graaf (de laatste twee beiden verslavingsarts), Fien Huijge (stoppen met roken coach) en ondergetekende. Het moest een humoristische voorstelling worden die rokers en meerokers zou prikkelen en het stoppen met roken zou aanmoedigen. Daarnaast wilden wij met deze voorstelling hulpverleners stimuleren om rokers te blijven motiveren te stoppen met roken. Helaas rookt nog steeds iets minder dan een kwart van de bevolking en maken te weinig mensen gebruik van het stoppen met roken behandelaanbod.

Zoals bekend ben ik actief binnen Amsterdams Rookalarm en Artsen Slaan Alarm. Met het rookvrij worden van ziekenhuizen, schoolterreinen, sportclubs en openbare plekken voor een rookvrije generatie moeten we onze rokende patiënten niet vergeten. Zij verdienen een goede behandeling voor hun tabaksverslaving. Deze theatervoorstelling stimuleert dit op prikkelende wijze!

Na de voorstelling volgt een interactief gesprek met het publiek over het adresseren van roken in de spreekkamer en is er aandacht voor het lokale behandelaanbod (naast dat van de hulp in de eerste lijn).

Kom allemaal en maak er een leuke avond van! Klik hier om je aan te melden.

Ilona Statius Muller