OPEN tevredenheidsonderzoek onder patiënten

Om huisartspraktijken beter van dienst te kunnen zijn, zet het project OPEN een tevredenheidsonderzoek onder patiënten uit. Het doel is om inzicht te krijgen wat de ervaringen van patiënten zijn met het online inzien van medische gegevens.

De patiënt kan via een korte vragenlijst van max. 10 vragen zijn ervaringen anoniem delen. De vragenlijst is tevens in het Engels beschikbaar.

Wij willen je vragen om deze vragenlijst met jouw patiënten te delen. Dit kan bijvoorbeeld door de link te plaatsen op jouw website of mee te sturen in een nieuwsbrief. Bekijk ook deze instructies over het delen van onderzoek.

Meer informatie? Lees het gehele bericht vanuit OPEN hieronder:

Beste huisartspraktijk,Wij willen jullie vragen om met deze enquête de ervaringen van patiënten met het online inzien van het dossier op te halen. We doen het om waardevolle inzichten op te halen en jullie als project OPEN Amsterdam nog beter van dienst te kunnen zijn. We lichten dit graag aan jullie toe.

Inzicht in ervaringen patiënten met online dossier essentieel
Wij willen graag weten waarom patiënten wel of niet gebruik maken van hun online dossier, hoe ze het gebruik ervaren en welke hulp zij nodig hebben. Met dit inzicht kunnen wij vanuit het project in 2022 de praktijken ook beter ondersteunen op dit vlak.

Doel: uitzetten van korte, anonieme online vragenlijst onder jullie patiënten
Het contact met patiënten kunnen en willen we alleen via jullie als zorgverleners laten verlopen. Kunnen jullie daarom deze vragenlijst (ca 10 vragen, kost ca 5 minuten) onder jullie patiënten uitzetten via e-mail en/of nieuwsbrief, website en/of in de wachtkamer: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/amsterdam

Jullie patiënten vragen deel te nemen is het enige dat jullie hoeven te doen. De rest doen wij.
We hebben een korte toelichting met onder andere een concept uitnodigingsbericht, een QR-code en een instructie voor mailen vanuit het HIS toegevoegd als bijlage. De vragenlijst staat voorlopig open tot 9 maart. Op verzoek is een papieren versie van de vragenlijst beschikbaar om in de wachtkamer te leggen.

De gebruikte opzet is ook in de regio Utrecht gehanteerd en daar was het een succes.
Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via open@rohamsterdam.nl

Wat gebeurt er met de resultaten?
De vragenlijst is volledig anoniem en uitkomsten worden niet voor andere doeleinden dan dit onderzoek gebruikt. De vragenlijst heeft geen wetenschappelijke onderbouwing als doel. Wij zullen op basis van de resultaten een analyse van het totaal maken en dit vertalen naar acties voor 2022. Als hier interesse in is, dan kunnen we het rapport te zijner tijd met jullie delen.

De kwantitatieve inzichten zullen we ook valideren in onze OPEN Amsterdam Regionale Gebruikers Groep, waar huisartsen, POH’ers, praktijkmanagers en patiënten ons input geven vanuit de praktijk.