KIJKopDiabetes gratis beschikbaar voor rest 2020

Het online platform KIJKopDiabetes biedt zorgverleners ondersteuning bij diabeteszorg op afstand.  Om patiënten passende en effectieve voorlichting en uitleg te bieden stelt het platform ruim 250 animatievideo’s beschikbaar.

Ruim 250 animatievideo’s
De video’s informeren over diabetes, de symptomen, de complicaties, het belang van goede bloedglucosecontrole en geven tips voor het dagelijks leven met diabetes. Ook zijn er instructievideo’s voor de meest gebruikte bloedglucosemeters en vrijwel alle insulinepennen en KIJKsluiters voor alle relevante geneesmiddelen. De belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt in begrijpelijke spreektaal uitgelegd.

Hoe werkt het?
De distributie van de animatievideo’s verloopt via de zorgverlener. Met behulp van een gebruiksvriendelijk programma kan de zorgverlener per e-mail eenvoudig een link naar de patiënt versturen met een op maat samengesteld pakket van video’s. Deze kan de patiënt bekijken in een omgeving die specifiek voor u als zorgverlener is gemaakt.

2020: kosteloos en zonder verplichting
In samenwerking met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) stelt Stichting KIJKsluiter dit online platform per direct beschikbaar voor alle diabeteszorgverleners in Nederland, kosteloos tot eind 2020 en zonder enige verplichting nadien. Individuele gegevens van gebruikers worden niet bewaard.
Hieronder kunt u zich aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een link om het distributieprogramma te installeren en gegevens om in te loggen in uw distributieaccount, met uitleg en instructies voor gebruik.

Aanmelden: u wordt doorgelinkt naar KIJKopDiabetes