Het is weer bijna Stoptober! Nieuwe materialen beschikbaar

In oktober gaat de 10e editie van de Stoptober-campagne weer van start. Een mooie manier om jouw patiënten die willen stoppen met roken, dat extra steuntje in de rug te geven. Is jouw praktijk er al klaar voor?

Met Stoptober heeft iemand vijf keer meer kans om het vol te houden, blijkt uit onderzoek van het AMC. Via de Stoptober App en online community wordt de deelnemer 28 dagen lang gemotiveerd om het stoppen vol te houden.

Deze vier dingen kun je voorafgaand aan en in de maand oktober doen om patiënten te motiveren en te ondersteunen:

1. Moedig patiënten actief aan om mee te doen met Stoptober

Jij kunt hier als zorgverlener echt het verschil maken door zoveel mogelijk patiënten te motiveren om mee te doen. Er is een gratis toolkit beschikbaar met promotiemateriaal zoals flyers, posters en visitekaartjes.

Kijk op de website van het Trimbos-instituut voor meer informatie en om het promotiemateriaal te bestellen.

2. Volg de scholingen voor SMR-professionals

Het Trimbos-instituut houdt een overzicht bij van na- en bijscholingen op het gebied van stoppen-met-rokenzorg.  Bekijk alle scholingen op Trimbos.nl

3. Verwijs patiënten door naar de juiste stoppen-met-rokenzorg in Amsterdam

De sociale kaart voor stoppen-met-rokenzorg in Amsterdam is geactualiseerd. Gebruik het overzicht om patiënten door te verwijzen naar passende hulp.

Let op: er kan nog niet verwezen worden binnen de ketenzorg. Hier wordt wel aan gewerkt.

Download de sociale kaart op Amsterdamsrookalarm.nl

4. Geef je op voor de workshop Very Brief Advice

Tijdens de netwerkdag “Oog op de toekomst” van de ROHA op 11 oktober aanstaande, staat een workshop over de Very Brief Advice-methode op het programma. Je leert hoe je de VBA-methode kunt toepassen en krijgt de gelegenheid om de verschillende onderdelen van VBA (Vraag-Vertel-Verwijs) zelf te oefenen.

Er zijn nog beperkte plekken vrij voor de workshop Very Brief Advice in ronde 3, dus meld je snel aan!