Gebruik cBoards Ouderen neemt toe

Het samenwerkingsplatform cBoards is ingezet bij de realisatie van de inhoudelijke ambities van Beter Oud in Amsterdam. De uitrol van deze cBoards Ouderen verloopt via een stedelijk project, maar wordt ook door de ROHA ondersteund. De nieuwsbrief cBoards Ouderen van oktober besteedt aandacht aan de evaluatie van ervaringen in de eerste lijn, het aantal wijkgroepen dat startte met cBoards Ouderen en de relevante webinars in november en december. ROHA-huisarts Jeroen Baars (praktijk Hogeweg) en praktijkondersteuner ouderen Martin Kuper vertellen over hun eigen ervaringen in een nieuwe vlog.

Wijkgroepen
In de zomermaanden vond een aantal startbijeenkomsten cBoards Ouderen plaats. Diverse huisartsen, POH-O’s, thuiszorgmedewerkers, apothekers en paramedici in huisartsenwijkgroep Sloten-Slotervaart, wijkgroep Nieuwendam en wijkgroep Centrum 1 en een deel van Centrum 2 zijn inmiddels gestart met cBoards Ouderen. Ruim 50 huisartsenpraktijken, verdeeld over zes wijkgroepen, werken nu met dit samenwerkingsplatform.

Webinars
Webinars over netwerkzorg en het gebruik van cBoards Ouderen vinden binnenkort weer plaats. Het eerste half uur wordt besteed aan uitleg over cBoards Ouderen, het verband met Beter Oud Amsterdam en de implementatieaanpak. In het tweede half uur kunnen zorgverleners die cBoards Ouderen gebruiken vragen stellen. Ook worden gebruikerstips gedeeld. Deze webinars vinden via MS Teams plaats op 4 november en 6 december van 16.30 tot 17.30 uur. Mail voor jouw aanmelding naar mvdleij@sigra.nl.

Contact
Wil jij ook met cBoards Ouderen gaan werken? Of heb je andere vragen en opmerkingen? Neem dan contact op met het implementatieteam via mvdleij@sigra.nl