Eetstoplicht

Eetstoplicht brengt betrouwbare voedingskennis echt binnen het bereik van iedereen die diabetes type 2 heeft, een verhoogd risico daarop heeft of bekend is met CVRM. Voeding is bewezen effectief om het tij bij (verhoogd risico op) diabetes en CVRM te keren.

E-healthproject Eetstoplicht laat mensen met (hoog risico op) diabetes type 2 en CVRM zien en horen welke voedingsmiddelen zij beter wel en niet kunnen nemen, zodat ze zelf bewust kunnen kiezen. Gratis, laagdrempelig, zonder inloggen, op eigen telefoon, tablet of pc. Terugkijken zo vaak als gewenst, of samen met bijvoorbeeld partner of zorgprofessional. Eetstoplicht is door de begrijpelijke spreektaal uitermate geschikt voor laaggeletterden. Naast een video op internet, bestaat het project uit eetadvieskaarten met een totaaloverzicht (zowel in beeldtaal als in de uitgebreide geschreven tekstversie, digitaal en in printversie). Voor niet-Nederlandstaligen verschijnen de video’s uiterlijk voorjaar 2019 met een voice-over in Turks, Arabisch en Engels. De Nederlandse ondertiteling blijft hierbij zichtbaar. Handig als u samen met een patiënt de video’s wilt bekijken. Als voorproefje zijn al enkele video’s met een Turkse respectievelijk Engelse voice-over beschikbaar.

De voedingsrichtlijn diabetes van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) is het uitgangspunt van Eetstoplicht. In beeld- en luistertaal en ‘gewoon’ als geschreven tekst, begrijpelijk voor iedereen. Eetstoplicht maakt de doelgroep voedingsvaardiger.

Ga nu naar www.eetstoplicht.nl

Eetstoplicht is voor de bewoners van Amsterdam financieel beschikbaar gemaakt door het Achterstands Ondersteunings Fonds (AOF).

Eetstoplicht is ontwikkeld door Corien Maljaars, diëtist, tevens tekstschrijver en videomaker en Elise Kuipers, diëtist en leefstijlcoach