Een klein boekje OPEN over…

Waar je praktische tips vindt over “open”
Het tweede deel van de e-learning over OPEN is niet alleen een stuk leuker met veel filmpjes en praktische tools. Het is ook veel duidelijker hoe je er in de praktijk mee om kan gaan en wat het voor de patiënt en de praktijk kan betekenen. Dat blijkt uit de reactie van Evelien Maarsen, coördinerend POH CVRM en astma/COPD bij de ROHA.

“Zelf werd ik enthousiast over de ICPC code lijst van Pharos, waarin concreet staat hoe je de ICPC code begrijpelijker kan benoemen, bijvoorbeeld ‘pijn op de borst doordat het hart te weinig zuurstof krijgt’ bij angina pectoris of ‘hartritmestoornis met een snelle hartslag’ bij boezemfibrilleren. Op deze manier kijk je bewust naar hoe je de klacht kan omschrijven zodat de patiënt het begrijpt. Verder staat er ook een hele duidelijke instructie in wat je doet als je een meningsverschil hebt met de patiënt en graag wilt dat je het dossier aanpast.”
“Ik vind het ook handig dat je ook met een aantal dingen kunt beginnen en de bestanden uit de e-learning ook altijd weer kunt terugvinden door in te loggen. Je hoeft niet alles te doen maar kijk wat je ermee kunt, wat levert het me op en wat levert het de patiënt op. En deel deze ervaringen ook vooral met collega’s!.”

Wil je de e-learning volgen? Vraag binnen de praktijk wie het aanspreekpunt voor OPEN is en ook de eerste module heeft ‘beheerd’. De beheerder kan iedereen in de praktijk uitnodigen door in te loggen op https://dashboard.open-eerstelijn.nl/login. Voor vragen mail je naar open@rohamsterdam.nl.

Smaakt dit naar meer? Volgende week doen we weer een klein boekje open en delen een ervaring of inzicht.