Coördinatie wijkgerichte zorg

Als huisarts komt er veel op je af. Er zijn veel verschillende partijen in de wijk waar je afstemming mee wilt en moet hebben. Een wijkgroep kan je hierbij helpen. De wijkgroep dient als aanspreekbare partij voor regionale en wijkgerichte samenwerkingspartners, denk hierbij aan thuiszorg, welzijnsorganisaties en zorgverzekeraars. Sinds kort is er een nieuwe functie in het leven geroepen om deze wijkgroepen praktisch en inhoudelijk te ondersteunen: de coördinerend ondersteuner.

Op woensdag 12 juli kwamen de coördinerend ondersteuners voor het eerst bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Inmiddels nemen ruim 80 huisartsen deel aan één van de 7 wijkgroepen die ondersteund worden door een coördinerend ondersteuner. De coördinerend ondersteuner zorgt voor een evenwichtige jaaragenda waarin FTO, spiegelbijeenkomsten, DTO en andere gezamenlijke overleggen zijn opgenomen. De coördinerend ondersteuner kan nog veel meer voor de groep betekenen. Denk hierbij onder andere aan het verbinding maken met andere organisaties in de wijk en het uitwerken van nieuwe ideeën tot een concreet plan.

Heb je interesse in ondersteuning van een coördinerend ondersteuner? Neem dan contact op met Marianne Bramson.

De coördinerend ondersteuners (vlnr) Saskia Sielias (Oost/Watergraafsmeer), Ruben Picavet (Oostelijk Havengebied), Judith van Thijn (de Pijp), Juliët van Es (coördinator en Westerpark)