Boost je basisvaardigheden, meld je aan voor het workshopprogramma

Het meten van bloedglucose, het toedienen van insuline en het afstemmen van medicatie zijn belangrijke handelingen die helaas in de bestaande opleidingen niet altijd voldoende worden aangeleerd. Zorggroepen ROHA en Zorg voor Zuid willen deze fundamentele vaardigheden de aandacht geven die ze verdienen. Daarom ben je van harte uitgenodigd om op 7 of 15 november te komen leren en oefenen, zodat je optimale (chronische) zorg kunt leveren.

Aanmelden

Inhoudelijk én praktisch

Je gaat onder andere praktisch aan de slag met een (opfris)cursus bloedglucose en bloeddruk meten. Ook ga je meer leren over het instellen van medicatie. Je wordt hierbij begeleid door ervaren professionals, die graag hun kennis met je delen.

Programma

Van 16.00 tot 21.15 uur neem je deel aan een gevarieerd workshopprogramma. De workshops zijn:

 1. Instellen DM-medicatie
  Petra Elders, Hoogleraar huisartsgeneeskunde DM bij Zorg voor Zuid
 2. Instellen hypertensiva
  David Koetsier, Kaderarts CVRM bij ROHA
 3. Meten bloedglucose (oefenen), insuline injecteren en lipohypertrofie
  Sandra van Strijp, diabetesverpleegkundige ROHA
 4. Nierfunctie
  Diana Rietdijk, kaderarts DM bij ROHA

Het programma is zo ingericht dat iedereen aan elke workshop zal deelnemen. Uiteraard zorgen wij voor het diner en heb je de tijd om met vakgenoten kennis en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie?

Deze scholing staat open voor POH-O en POH-S, en voor doktersassistenten die ingezet (willen) worden om de huisarts te ontlasten door een aantal basishandelingen uit te voeren. Ook (waarnemende) huisartsen zijn van harte welkom. 

Kosten

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Accreditatie

Voor deze bijeenkomst is accreditatie toegekend door V&VN, NVvPO, ABC1 en KABIZ

Extra leuk

Na deze bijeenkomst zijn je basisvaardigheden up-to-date en ga je naar huis met (opgefriste) kennis én een nieuwe glucosemeter.

Zelf meenemen

Neem alsjeblieft zelf een RR-meter mee.

Aanmelden