Dokter, ik heb benchmarkstress

Het einde van het jaar betekent ook benchmarktijd. Levert dit stress op in je praktijk? Niet nodig! Wij benaderen praktijken die niet geheel op schema lopen om te kijken wat er speelt en hoe wij kunnen helpen. Want dat doen we graag. En wat zijn de benchmarks ook al weer?

Het einde van het jaar is weer in zicht. We krijgen veel vragen over de benchmarks. Heb jij ook last van benchmarkstress? Niet nodig!

Het is belangrijk om te weten dat we ieder kwartaal zorgvuldig naar de benchmarks kijken en dat we alle praktijken die niet helemaal op schema lopen benaderen om te vragen wat er aan de hand is. We weten dat iedereen zich inspant om aan de benchmarks te voldoen en rekenen jullie hier niet op af. Sterker nog: we willen jullie helpen om de zorg zo goed mogelijk te organiseren.

Aan het begin van iedere maand worden er rapportages klaargezet in Caresharing, Collab, aan de hand waarvan je zelf de voortgang van de benchmarks kunt volgen. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

De benchmarks zijn:

CVRM

RR 80%

LDL 80% (<5jr)

Rookgedrag in kaart 80%

COPD/Astma

Functioneren (COPD:MRC & CCQ; Astma: ACQ) 70%

Rookgedrag 80%

DM

E-GFR 90%

Voetcontrole 80%

Funduscontrole 80% (< 2jr)