Basiscursus ouderenzorg

De zorg voor ouderen wordt steeds complexer, wat ook gevolgen heeft voor de huisartsenpraktijk. Hoe komt dat precies en welke gevolgen zijn dat? Wat maakt ouderen zo kwetsbaar? De ROHA organiseert een basiscursus ouderenzorg voor de praktijkondersteuner.

De eerstelijns zorg is sterk aan het veranderen. Dit komt onder andere omdat er steeds meer mensen (met name hoogbejaarde ouderen) thuis blijven wonen. Het monitoren van chronische aandoeningen (met extra aandacht voor het bevorderen van persoonsgerichte zorg en een gezonde leefstijl) wordt al jarenlang in de huisartspraktijk gedaan. Omdat de zorg voor ouderen steeds complexer wordt, is het belangrijk dat verschillende zorgverleners samenwerken om de oudere de juiste zorg te geven.

De ROHA organiseert een basiscursus ouderenzorg voor de praktijkondersteuner. Deze wordt verzorgd door Lieke Cremers, kaderhuisarts ouderengeneeskunde.

Tijdens deze nascholing wordt een introductie gegeven over ouderenzorg, en ingegaan op kwetsbaarheid van ouderen: Wat is dat eigenlijk, hoe komt dat? Daarnaast zal het SFMPC-model aan bod komen, waarin de problemen van ouderen in domeinen worden onderverdeeld, in plaats van in diagnoses.  Tenslotte wordt aan de hand van casuïstiek ingegaan op valrisico en ondervoeding. Het belooft een leuke en interactieve avond te worden! Klik hier om je aan te melden.