Nieuws op maat

donderdag 04 februari. Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.

Vaak bekeken

ROHA Nieuws op maat

Laatste nieuws

Save the date: Een verfrissende duik

Of je nu wilt of niet, veranderingen hebben invloed op jouw werk en op je werkplezier. Daarom organiseert de ROHA een online inspiratiemiddag met veel praktische workshops voor praktijkondersteuners, praktijkassistenten en praktijkmanagers over ‘Veerkracht bij verandering’.
Welke invloed heb jij zelf op veranderingen? Reserveer alvast de dag en tijd in jouw agenda!

Lees het hele bericht

Nieuw preferentiebeleid voor inhalatiemedicatie

Enkele verzekeraars hebben vanaf 1 januari ook voor inhalatiemedicatie een preferentiebeleid. Wat Zilveren Kruis betreft gaat het vooral om de Seretide diskus, die omgezet moet worden naar een generieke variant. Ook Spiriva en Tiotrus inhalatiecapsules (handihaler) mogen niet meer als merk, maar wel generiek worden afgeleverd. Meer weten over andere adviezen en alternatieven?

Lees het hele bericht

Cognitieve screening van de oudere migrant

Amsterdamse huisartsen kunnen vanaf nu laagdrempelig een getrainde specialist ouderengeneeskunde (SO) of POH-Ouderen inschakelen voor een cognitieve screening bij oudere eerste generatie migranten. De afdeling geriatrie van het OLVG, de Werkgroep Ouderen van de Amsterdamse Huisartsen alliantie, het netwerk van SO’s in de wijk en Elaa werkten samen om deze screening in de eerste lijn voor elkaar te krijgen.

Lees het hele bericht

Langerhans scholing over afbouw medicatie bij diabetes

Tijdens een online scholing van twee avonden geven docenten praktische handvatten voor het afbouwen van glucose- en bloeddrukverlagende medicatie en het staken van statines. Uiteraard staat ook de casuïstiek centraal. Deze scholing is bestemd voor huisartsen, praktijkondersteuners, praktijkverpleegkundigen, diabetesverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten, maar is ook zeer nuttig voor POH-O’ers. Geef je snel op, want er zijn al veel data vol!

Lees het hele bericht

Scholingen

Recent toegevoegde documenten

roha-logo